Sint-Gillis-Waas bekroont sportlaureaten

SINT-GILLIS-WAAS. Op 28 september bekroonde Sint-Gillis-Waas haar sportlaureaten tijdens een avondvullend programma met James Bond-allures. De gemeente telt heel wat succesvolle sporters en sportclubs, wat in een aantal categorieën tot een nipte overwinning leidde in de stemming. Dat was het geval in de categorie 'Beloftevolle jongere', waar zwemster Lauranne Verbeke het haalde van Ferre Van Eynde (judo) en atleten Jolien Borghijs, Charlotte De Vlieger en Sander Vercauteren. Lauranne Verbeke behaalde de kampioenstitel op de 100 meter rugslag, 50 meter vrije slag en 100 meter schoolslag in haar handicapklasse (S7). Lauranne behaalde tevens een 2e plaats op de 100 meter vrije slag.

Karel De Mol viel in de prijzen als verdienstelijk lid. De Mol is de stichter van minivoetbal Sint-Gillis-Waas en mentor van de tweede grootste kern-competitie van Vlaanderen met meer dan 70 ploegen. 

Jolien Wittock mag zich sportvrouw noemen. Ze is bassispeelster bij damesvolleybalclub Asterix Kieldrecht. De ploeg werd werd Nationaal kampioen in de ere-afdeling en eindigde op de tweede plaats bij de Belgische beker. Wittock is ook genomineerd voor de titel 'speelster van het jaar'. Hier haalde ze het nipt van Carolien Van Royen.

Wielrenner Moreno De Pauw werd geëerd als sportman voor zijn bronzen medaille op de Europese pistekampioenschappen in Portugal in kwartet met Gijs Van Hoecke, Jasper De Buyst en Joris Cornet.

Als team overwon Dames Sigivok. Zij werden kampioen Fanion 1e provinciale & reserves en behaalde de beker Oost-Vlaanderen. (mb)